Mezőtúr, még ha nem is a világ közepe, rendkívül jól pozicionálta magát Magyarország térképén. Szolnok és Békéscsaba között helyezkedik el Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Autóval közlekedőknek Budapest felől az M5-ös autópályán és a 4. sz. főúton, vagy az autópályát mellőzve csak a 4.sz főúton, majd a 46-os főúton végigszáguldva legegyszerűbb bevenni a várost.

Vonattal a MÁV 120-as számú Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza-vasútvonalán, illetve a 125-ös számú Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes-vonalon érhető el. A vasútállomás a 120-as vonalon személyvonattal a Csugar és Nagylapos között, gyorssal vagy Intercitivel Szolnok és Gyomanendrőd között, a 125-ösön pedig Pusztabánréve után található.

Ha az autó és a vonat nem lenne megfelelő alternatíva, a környéket behálózó autóbuszjáratok is szolgálhatnak opcionális megoldásként.

A Budapest – Mezőtúr közötti 150 km-es út megtételének menetideje vonattal körülbelül két óra autóval forgalomtól függően nagyságrendileg másfél óra.

De, hogy ne legyünk ennyire Budapest központúak, igen könnyen leküzdhető távolságra fekszik Mezőtúr, Szolnoktól, Békéscsabától, Kecskeméttől, de akár Debrecentől vagy Szegedtől is… 🙂

 


Nagyobb térképre váltás